Halk dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp Pirincinin tarihi 1800’lü yıllara dayanmaktadır. Yöreye özgü geçmişi ve “Osmanlı Saray Muftağının Pirinci” olarak adlandırılan Konuralp Pirinci zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüştür. Saray mutfağının gözdesi Düzce topraklarında yetişen pirincin, odun ateşinde kazanlarla, kemik suyu, et, nohut eşliğinde, kendine has pişirme tekniği ile pişirilerek el açması kaba yufkayla sunulmaktadır.
Yufkalı Konuralp Pilavı ..İddia ediyoruz Bu lezzeti hiç bir yerde bulamayacaksınız.
Don’t Go Without Stopping in Düzce, Don’t Go Without Eating Konuralp pilaf with phyllo dough
The history of Konuralp rice, which is popularly known as town rice, dates back to the 1800s. Konuralp rice, which is known as the “Rice of the Ottoman Court Kitchen”, has been one of the indispensable sources of flavor of its time. Rice grown in Düzce, the favorite of the court kitchen, is served with coarse filo pastry cooked with its own cooking technique in wood-fired boilers accompanied by bone broth, meat and chickpeas.We claim Konuralp pilaf with phyllo dough you will not find this flavor anywhere.