T+ 90 (380) 541 2425

Aydınpınar Şelalesi

0536 777 86 26

image

Tesisimiz…

Tesisimiz Düzce merkeze 10 km mesafede Aydınpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan, arka arkaya 5 ayrı şelale kümesinden oluşan Aydınpınar şelalesi tabiat parkının içerisindedir.
Güzergah olarak Samandere Şelalesi ile Güzeldere Şelalesi arasında kalmaktadır. Etrafında gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları arasında trekking, foto-safari, çadır kampı gibi etkinlikler yapılabilir. Düzce manzarasına hakim konumdadır.

Aydınpınar Tesisimiz 80 kişilik kapalı alan, 100 kişilik açık alan kamelyalarla hizmet vermekteyiz. Tesisimizde şelale sesi eşliğinde, yeşilliğin her tonunu görerek, ailecek veya arkadaş gruplarınızla yemek ve içecek servisi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

  • Lezzetli mönü
  • 80 kişilik kapalı alan
  • 100 kişilik açık alan – Kamelyalar
  • Açılış- Kapanış Saati: 09:00 – 19:00
  • WİFİ: Mevcut Değil
  • Otopark: Mevcut
  • Açık Günler: Tabiat parkımız her gün açık olup; restoranımız nisan – ekim ayları arası her gün açıktır.
  • Adres: Aydınpınar Köyü / Aydınpınar Şelaleri Tabiat Parkı – Düzce

Kaynak Değerleri

Alan içerisindeki şelalelerin yüksekten dökülmesi ve ormanlık alan içerisinde yer alması sebebiyle tabi bir manzara bütünlüğü göstermektedir. Ayrıca şelaleleri birbirine bağlayan patika yollar orman içerisinde doğa yürüyüşü için eşsiz güzelliktedir. Günübirlik aktivite alanı hakim bir bölge olup Düzce ilini gören bir noktadadır. Ormanlık bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve seyir özellikleri bakımından potansiyel değerlere sahip olup bu kaynak değerlerinin geleceğe sağlıklı biçimde taşınabilmesi maksadıyla; tabiat parkı olarak belirlenmiştir.

Alan içerisindeki 1’nci şelale kayalardan aşağıya 15 metre akmakta ve sonrasında 15 metre yükseklikten, 2’nci şelale 50 metre yükseklikten, 3’ncü şelale art arda 3 şelaleden oluşmakta ve en üsteki şelale 20 metre, sonrakiler ise 10’ar metre yükseklikten, 4’üncü şelale ise art arda 2 şelaleden oluşmakta ve en üsteki şelale 9 metre, sonraki ise 8 metre yükseklikten dökülmektedir.

Bitki Örtüsü ve Fauna

Ormanlık alanda ağırlıklı olarak karaçam, göknar, kayın, meşe, gürgen, dişbudak, kızılağaç, kestane, ıhlamur ve porsuk ağaçları, çoban püskülü, kızılcık, fındık, yemişen, karayemiş, orman gülü, kuşburnu, söğüt türleri gibi ağaççık ve çalılar ile papaz külahı, orman sarmaşığı, eğrelti, ahududu, böğürtlen, ısırgan, çilek, sütleğen, sığır kuyruğu, mürver türleri, çayır üçgülü, kantaron, ökse otu, sıklamen ve muhtelif çayır otları gibi otsu bitkiler görülmektedir.

Düzce ve yöresinde yaban hayvanları için en geniş alanları ormanlar oluşturmaktadır. Yaban hayatının en yoğun olarak bulunduğu alanlar orman kenarları, sulak alanların karayla birleştiği noktada oluşan riperian alanlar ve farklı habitatların birleştiği kısımlardır.
Fauna çeşitliliğinde özellikle ormanlık alanda karaca, geyik, ayı, yaban domuzu, çakal, tilki, sansar, sincap, tavşan gibi yaban hayatı ile karşılaşılmaktadır. Ayrıca kanyonun yer aldığı derede alabalık türü vardır.