BİR ŞEHİRDEN ÇOK DAHA FAZLASI….
DÜZCE’YE GEL…DÜZCE SENİ BEKLİYOR
Düzce kabağını ulusal ve uluslar arası seviyede tanıtmayı amaçlayan festival kapsamında kabak ile yapılan birbirinden farklı lezzetler; tatlılar, börekler, çorbaların yanı sıra kabaktan oyma figürlerle DÜZCE KABAĞI’nı ön plana çıkarmaya çalışılan etkinlikle üreticiye destek olmak ve birlik beraberlik içerisinde Düzce’li olmak ruhunu yaşatmak hedeflenmiştir. İlimiz, kabak üretim miktarı açısından Ülke sıralamasında 3.sırada yer almaktadır. İlimize özgü ürünlerin yayım çalışmalarına ve üretim miktarlarının arttırılmasına büyük önem vermekteyiz. Düzce’nin gastronomi mutfağında da yer alacak olan Düzce Kabağının ünü Düzce’yi aştı.Düzce’nin sulak ve humuslu topraklarında yetişen, nisan ayının sonunda ekilen ve ağustos ayı sonu , eylül başı gibi hasadı gerçekleştirilen kabağın 90 günlük öyküsü lezzet duraklarında adını yazdırdı. En çok Ankara ve İstanbul gibi illerden büyük talep talep gören Düzce Kabağının kalite farkı pazarda daha tercih edilir bir yer edinmesini sağladı. Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan hem tatlı yapımında hem de çeşitli yemek yapımında kullanılan Türkiye’nin üçüncü büyük üreticisi durumunda olan Düzce Kabağı lezzeti ve kalitesi ve kendine has aromasıyla ön planda yer almayı başardı. Düzcenin hasat şenliği , bir hasat festivali olarak her yıl düzenlenmektedir.
Pumpkin and Chestnut Carnival
MUCH MORE BESIDES A CITY…
” COME TO DUZCE… DUZCE IS WAITING FOR YOU
Our province ranks 3rd in the country ranking in terms of pumpkin production amount. We attach great importance to the publication studies of the products specific to our city and to increase the production amounts. The fame of Düzce pumpkin, which will also take place in the gastronomy cuisine of Düzce, exceeded Düzce. The 90-day story of the pumpkin, which grows in the wet and humus soil of Düzce, was planted at the end of April and harvested at the end of August and the beginning of September, has made its mark at the taste stops.The quality difference of Düzce pumpkin, which is the most demanded by provinces such as Ankara and Istanbul, has made it a more preferable place in the market.Düzce pumpkin used both sweet making and various dishes, which is one of the indispensable vegetables of winter months as well as the third-largest manufacturer of Turkey and was able to take place at the forefront with its taste and quality and unique aroma.
The production festival is held every year for the Düzce Harvest Carnival.