Düzce’ye Gel,Görmeden Gitme…
Kurugöl
Kurugöl, 21.95 ha alanlık Tabiat Parkı içerisinde 4.87 ha büyüklüğünde bir göldür. Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi sınırlarında yer alan Kurugöl Mesire Yeri olarak 2004 yılında, Tabiat Parkı olarakta 2011 yılında tescil edilmiştir. Kayın, Meşe ve Gürgen ağaçlarıyla kaplı Kurugöl, Foto-Safari, sportif olta balıkçılığı, kampçılık aktiviteleri için oldukça uygundur.
Topuk Göleti
Bıçkıyanı Köyü sınırları içinde yer alan Topuk Yaylası ve Göleti D-100 karayoluna 10 km, Kaynaşlı’ya 20 km , Bıçkıyanı Köyüne ise 4 km uzaklıktadır. Hem Kaynaşlı ilçesi hem de D-100 karayolu olmak üzere iki farklı yoldan ulaşmak mümkündür. Samandere Şelalesi’ne 15 km uzaklıktadır. Rakımı 1300 m olan göletin derinliği ise 1 ile 12 metre arasında değişmektedir. gölün çevresi 2.5 km uzunluğundadır. Gölette Aynalı Sazan ve Kadıncık denilen Hollanda sarısı avlanabilir. Gölet 1997 yılında Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Gölet yayladaki hayvanların içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılmıştır. Tekçağman Tepe’nin (1380 m) kuzey tarafında bulunan Topuk ( Bıçkıyanı ) Yaylası 0.2 km2 alana sahiptir. Tekçağman Tepe’nin kuzeyi Düzce İli , güneyi ise Bolu İli sınırlarıdır. Topuk yaylası, Gölet ve çevresi kayaç yapısı üst kretase – eosen yaşlı olistosromlardan oluşur. Turistik açıdan yapılabilecek aktiviteler : Yürüyüş, Kampçılık, at binme , bisiklet binme, olta balıkçılığı ve foto safari yapılabilir.
Çamlıpınar Göleti
Düzce İli’nin kaynaşlı sınırları içerisinde yer alan Çamlıpınar Göleti günübirlik piknik, fotoğrafçılık, olta balıkçılık ve kampçılığa uygundur.
Torkul Göleti
Düzce Merkeze bağlı Uğur Köyü mevkiindedir. Mülkiyeti orman olup alanın tamamı 78.801 m2dir. Göl alanı 5.000 m2 dir. Yüksekliği 1251 m olup etrafı köknar ve kayın ormanıdır. Ulaşımı stabilize orman yoludur. Uğur Köyüne 22 km, Beyköy’e ise 28 km mesafededir. Orman içi volkanik çöküntü göletidir. Doğa yürüyüşü, çadır , kamp , foto safari, olta balıkçılığı yapılacak etkinliktedir. C Tipi Mesire Yeri statüsündedir.
Karagöl
Düzce İli Gölyaka İlçesine 32 km mesafededir. Turistik aaçıdan yapılabilecek aktiviteler : Trekking, kampçılık, at binme , bisiklet binme , olta balıkçılığı ve foto safari yapılabilir.
Efteni Gölü
Elmacık Dağı silsilesinin eteğinde Düzce Ovasının akarsu yatağının birleştiği ( Aksu, Asar, Uğur, Küçük Melen sularının ve yan dereler ) ve Büyük melen kanalıyla Karadeniz’e döküldüğü ekolojik bir ağın düğüm noktasındadır. Düzce’nin Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Efteni Gölü, ilçe merkezine 5 km , Düzce Merkez’e 25 km mesafededir. Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynakları ile göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biridir. 1992 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar Av- Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü tarafından, aav ve yaban hayvanlarının muhafazası, göçmen türlerinin göç yollarının güvence altına alınması, yaşama ortamlarının korunması, geliştirilmesi , iyileştirici tedbirlerin alınması, barınma , beslenme ve uygun yaşama koşullarının sağlanması amacıyla koruma statüsüne alınmış ve avlanma yasaklanmıştır. Efteni Gölü kuş gözlemciliği için uygundur.