Tarihi 1800’lü yıllara dayanan, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillenen Konuralp pirinci, üretim kotasını artırmayı hedefliyor. “Osmanlı Saray Mutfağının Pirinci” olarak anılan Konuralp Pirinci , üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle ilimizle özdeşleşmiş ürünlerdendir.
Üretim kotasının artması için desteklenmeler yapılan Konuralp Pirinci Düzce’de ve Türkiye’de lezzeti dolayısıyla yoğun talep görmektedir. Geçmişten bu yana dededen toruna ulaşan, ata tohumuyla ekimi yapılan pirincin, geçmişindeki vazgeçilmez lezzet varlığını günümüzde de sürdürmektedir. Merkeze bağlı Konuralp mahallesindeki üreticilerimiz şafak vakti sulak alanlara giderek tohumları sulak arazi ile buluşturduktan sonra 4 aya yaklaşan yolculuğun ardından pirincimiz sofralarımızla kavuşuyor. Meşakkatli üretim yolculuğu, bir kültür mirası olarak devam ederek Osmanlı’dan bu yana kalitesini ve lezzetini korumayı başarmıştır. Lezzetinin ve kalitesinin ispatı pazara düşmeden alıcısıyla buluşmasıdır. Satış sıkıntısı yaşamayan Konuralp Pirincinin tabiri caizse alıcıları ürün tarladan kaldırılmadan hazır bekliyor.
Belediye Başkanı Dr. Faruk ÖZLÜ #Düzce Konuralp’in bereketli topraklarında gerçekleştirilen pirinç çeltik ekimi gerçekleştiren Konuralp’li çiftçilerimizi ziyaret etti ve yeni üretim döneminin çiftçilerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diledi.